Heb je een brandende vraag voor ons? Of heb je tips en/of suggesties die je graag met ons wilt delen? Aarzel dan niet en stuur een mailtje. Verder staan wij altijd open voor opmerkingen en complimentjes, ect.

BATTUMSE BĘKEFEESTEN
t.a.v. Gerti Schoemaker
Berkenschakel 10
7437 DG Bathmen
gerti@bekefeesten.nl

BATTUMSE BĘKEFEESTEN
t.a.v. Ronald Rietman
S v Dorthlaan 15
7437 VZ Bathmen
ronald@bekefeesten.nl

BATTUMSE BĘKEFEESTEN (Website)
Vragen en/of opmerkingen over deze website?
webmaster@bekefeesten.nl


HISTORIE
De Stichting Bathmen voor Bathmen is 14 jaar geleden opgericht met het doel een evenement te organiseren om Bathmense verenigingen/instellingen, die een financiële bijdrage kunnen gebruiken, hiermee te kunnen ondersteunen. Dit alles is ingegeven door het feit dat de voormalige gemeente Bathmen (sinds 1 januari 2005 gemeente Deventer) de subsidiekraan steeds verder aan het dichtdraaien is.

Daarbij komt bovendien dat Bathmen niet meer een zelfstandige gemeente is. Vandaar ook de naam van de stichting: Bathmen voor Bathmen, dus met een puur ideologische gedachte. Van commerciële belangen is dus absoluut geen sprake. Het evenement draait dan ook puur op de vele vrijwilligers die hun vrije tijd graag hiervoor opofferen. Zonder deze vrijwilligers is het onmogelijk om een evenement van dergelijke omvang te organiseren.


HERKOMST NAAM
De naam Bękefeesten is ontleend aan het feit dat Bathmen gelegen is aan de Schipbeek en in de volksmond in het dialect Bęke genoemd. De stichting wil met het evenement het mooie dorp Bathmen naar buiten toe promoten. Gezien de vele positieve reacties van de laatste jaren heeft het evenement een sterke regionale (en nationale) uitstraling gekregen.